onsdag

Idag känns det som det bara har varit plugg, plugg och ännu mer plugg. Det har varit jobbigt men jag har tagit mig igenom det. Har varit med M ganska mycket idag, vi var och handlade mat, lagade middag tillsammans och sen låg vi bara och myste framför teven, var jätte skönt, vi har inte hunnit ses så mycket på sista tiden. Han drog sig för snart två timmar sen, tänkte att det skulle bli tidig läggning ikväll men det blev det inte. Har slingat håret, och nu fixat naglarna, man känner sig så fräsch efter en lång dusch, nyslingat hår, insmörjd, jätte lent hår, det känns toppen faktiskt. Hade problem med naglara eftersom jag bara kan använda två fingrar på vänsterhanden och jag gör det helst med alla i vanliga fall, så det blev ju inte så läckert.

Tänkte gå och lägga mig snart faktiskt, ska bara vänta på att lacket torkar helt, och att håret torkar, orkar inte stå med fön nu så jag väntar istället och hoppas på det bästa. Har kort dag imorgon i skolan, men den är riktigt jobbig. Sen är det dags att hämta barnen på dagis och vara där hos dem i några timmar. Men det ska bli kul, har inte sett de på två veckor nu.
 
Tatueingen som jag visade, har suttit och kikat lite på den, och det finns en del ändringar jag skulle vilja göra. Har gjort några få, men jag ska måla om lite, funderar på en annan blomma och lite ändringar i tribalen. Men jag utgår från den bilden jag visade som basmönster. Nej, Imorgon blir första lektionen film, ska bli skönt det i allafall, men men. Ingenting intressant idag, vi hörs imorgon!

tjuvlyssnat

Centralstationen, Göteborg

Tjej ~18: Men fan vad dum du är, den dörren är avstängd!
Kille ~18: Hur ska jag veta det? Det står ju bara ett A4-papper som skylt att den är avstängd.
Tjejen: Det var ju ändå ett ganska stort A4.


50 first dates

Jag blir alldeles nykär när jag ser den här filmen, jag tycker den är så otroligt fin, förstår ni hur kär han är i henne, och förstår ni hur mycket han älskar henne? Att gå igenom detta kan ju omöjligt vara lätt, men förstå hur hon måste känna sig. Hon har en man, familj och vänner som gör allt för henne för att hon ska ha det bra, de får en dotter tillsammans.


Jag vill också få en sån perfekt liten familj som hon har, hon måste ju ha allt man kan önska sig, klart hon har det jobbigt och så, men jag kan inte släppa det. FÖRSTÅR NI HUR MYCKET HAN ÄLSKAR HENNE? Det där är äkta kärlek, han gör allt för henne, Love

tisdag kväll

Min inspelning av Gossip Girl misslyckades totalt=( Så för tillfället kollar jag på Gynning, men jag ska titta på 50 first dates. Tycker den är så otroligt fin! Tänk att en han vill ha henne så mycket att han går igenom allt detta, det är ju så fint, nu måste jag fortsätta titta, skriver mer sen, Puss!

tisdag

Nu har jag kommit hem efter ännu en dag i skolan. Fick lite sovmorgon imorse, hade utvecklingssamtal klockan tio så jag och mammi satt i en halvtimme och pratade med läraren, och det gick bra faktiskt, riktigt bra tycker jag. 0,0 % frånvaro, lite kompletteringar men ingenting stort. Så dethär ska lösas bra, en stor förbättring från förra årets utvecklingssamtal.

Sitter och kollar på Kyle XY, gamla avsnitt men jag älskar dem, tycker det är så himla häftigt allting som händer. Min teori om alla som skriver manus till olika serier, och den är att allting de kommer på, och allting som händer måste antingen ha hänt på riktigt, hört någon historia om det, eller kanske drömt det. Jag tror inte på att det finns människor med sådan fantasi att man bara hittar på det. Det går inte för mig. Jag själv älskar, eller gjorde det iaf förrut att skriva noveller tex. Det var så häftigt att skriva ner sina drömmar och tankar om allt möjligt, sen hittar man de ett tag senare, jag hittade en novell som jag skrivit i sjuan och den var faktiskt bra, om man får säga så. Jag själv kom knappt ihåg den men den var gripande. Jag skrev bara saker som jag själv varit med om, ofta blev det självbiografier men då att jag använde andra namn så ingen skulle koppla någonting till mig. Självklart gjorde jag om en del, och överdrev en del saker. Om någon frågade var jag fick allt ifrån sa jag bara att det var min fantasi, och trots alla motgångar i livet som jag då skrev ner på papper så blev det bra, jag fick MVG i svenska=)

Nej, nu ska jag sätta mig här ett tag och ta det lugnt. Gossip Girl har ju premiär ikväll men jag har "träning" vid åtta så jag missar det, tänkte spela in det. Så kan jag titta på det när jag kommer hem sen. Puss och Kram så länge! 

2900 happiness

Sitter och kikar på 2900 Happiness. Snart slut och riktigt bra hittils tycker jag. Serien känns verklig än så länge. Mormor, morfar och vovven Bruno är här och hälsar på idag och jag sitter och kikar på lägenheter, och det tänker jag fortsätta med ett tag, alla andra sitter och fikar lite. Ska kanske ut och ta en promenad senare, behöver lite frisk luft men är rätt så trött så vi får se lite, vi hörs lite senare, Puss!

i love it


min blomma

image328
Snart sitter denna vackra blomma på min vänstra höft, själva blomman kommer sitta en liten bit upp på sidan av magen. Dock med lite få ändringar, bladen på skaftet ska vara gröna, och själva blomman ska vara gul och röd,/ röd och blå. Kan hända att jag lägger in lite mer ändringar i tribalen, men snart så.

utökning i familjen

Tjilevippen! Har fått utökning i familen hemma hos oss. Jag har nämligen glömt att visa mina nya snygga skor som jag köpte i lördags! Skulle handla lite träningskläder men hittade ingenting jag gillade så jag kom hem med tre par nya skor! Dock två par likadana för att de var så billiga och då vet man ju ingenting om kvalitén. Men eftersom min kamera inte funkar så har jag nosat upp skorna på www.skopunkten.se Inga speciella skor egentligen men jag tror att det är därför jag tycker om de så mycket.

image326image327

Tre par för 198 kronor! Jag älskar skopunkten!

dålig dålig dålig uppdatering

Hallo där. Förlåt för dålig uppdatering. Har inte hunnit eller så. Ingenting speciellt att berätta nu, har lite bråttom, M ligger och sover så jag måste väcka honom, sen ska jag iväg på p-yoga och så. Men ikväll ska jag hitta på något att skriva, det lovar jag.  Puss o Kram!


flytta hemifrån? Jag vill nu!

I
dag har jag ingenting särskilt att skriva om faktiskt, har suttit ett tag nu inne på Svenskfast.se och drömt mig bort om en egen lägenhet. Jag vill, jag vill & jag vill ha mitt egna ställe! Sitter där inne på hemsidan och kikar på olika lägenhet i olika orter i närheten av Stockholm, i en hyfsad prisklass på månadshyra och pris, och jag vill! Men men, antar att det blir till att gå ut skolan först och skaffa mig ett fast jobb, sen kanske jag däremot KAN flytta!

Det här är helt sinnessjukt ärlig talat, jag tror att jag måste skaffa mig en lägenhet för att vara helt nöjd, nöjer mig inte med mitt rum. Tänk er att få inreda precis som ni vill, göra precis som ni känner för utan att någon påpekar det! Oh jag vill!

Nej, nu ska jag sätta igång pluggandet rejält, gå ut med hyfsade betyg, skaffa mig ett jobbfanskap och sen lämna mamma o pappa och bli en normal människa! Ta tag i mitt liv och flytta. Ska sova, gym tidigt imorgon. Puss på er!

image325

utmaning

Jag har blivit utmanad att berätta några hemligheter som jag inte tror vissa vet om mig och mitt liv, so here we go:

- Min absolut största fobi måste vara offentliga toaletter
-  Varje gång jag går ner för en trappa, skiter jag nästan på mig för jag är så rädd att att ramla
-  Min hemliga älskare och pojkvän är egentligen Batman
- Jag hade napp tills jag fyllde nästan sju år
-  Jag kan titta på Srubs flera timmar i sträck
- Jag har aldrig haft något hål i tänderna
- Jag hatar att sova ensam
- Jag svär mer än vad jag borde göra
- Jag har brutit eller gjort illa för många ben i kroppen
- Jag slösar mest pengar av alla jag känner, har knappt någon kontroll över min ekonomi, vilket är väldigt väldigt dåligt! Av slösa och Spara så ska man Spara!
- När jag var mindre, det enda jag hoppades på var att bli bästa kompis med min storasyster
- Sen jag var tio har jag velat tatuera in en stor drake över ryggen
- När jag gått ut skolan ska jag backpacka i Asien i ca tre månader och bo i Australien i minst ett halvår, om M följer med mig då.

Jag dömer inte någon utifrån vad jag hör

Jag erkänner, jag är ibland inne på Isabella Löwengrips blogg och kikar lite. Jag har mina fördomar mot henne, men samtidigt så känner jag henne inte så jag gör ingen nöjd med att säga för mycket. Mycket av mina fördomar ligger i vad jag hört om henne, och det är helt fel, det är jag fullkomligt medveten om. Detta säger jag till mig själv varje gång någon pratar om en annan människa på ett nedlåtande sätt; Jag dömer inte någon utifrån vad jag hör, utan skaffar mig en egen uppfattning. Jag har precis läst hennes inlägg "Tabu att vara stolt över sig själv". Allting hon skriver är sant. Vi lever idag i ett manssamhälle och vill kvinnor synas och göra något av sig själva så måste vi armbåga oss fram. Man måste våga vara egotrippad, sätta sig själv i förstahand och ta för sig. Får du chansen så gör det, detta leder ingen vart annars.

Isabella:
Det värsta jag vet är när personer säger att man inte ska ha så höga förväntningar av livet eller av sig själv. My ass! Eftersom man vet att allt handlar om psykets inställning till saker är det ju bättre om du går in på lektionen där du ska hålla talet och veta att det här kommer att gå galant. Om det inte gör det? Nehe då slapp du vara nervös innan i alla fall. Och öva mer till nästa gång.

Ge aldrig upp. Va tuff och våga sticka ut. Våga stå för din åsikt och våga ha dina egna mål och drömmar.


Det är inte så svårt, sätt de här målen på er själva, våga visa vad ni kan och är bra på. Stå upp helt enkelt för den man är. Man måste vara stark, man måste stå på sig och man måste våga visa vem man är!

heath ledger är död?

image324
CNN
har uppgett att skådespelaren har hittats död i sin lägenhet på Manhattan, och han efterlämnade en 2-årig dotter efter sig som han fått tillsammans med Michelle Williams =(
Jag tyckte ju om honom... R.I.P.

aoch!

Jag är tillbaka! Anledningen till att jag inte skrev igår var helt enkelt, jag hann inte. Min dag var nämligen hemsk, total hemsk. Idrott tidigt på morgonen, handbollsträning. Redan på uppvärmningen hände någonting med min vänsterhand, det var efter att jag fått en hård och snabb boll rakt på tre fingrar så de sköts bakåt, fast raka. Näe det är svårt at förklara, men jag försökte i allafall, jag vet själv inte riktigt hur det gick till, haha. Hursomhelst, det gjorde förbaskat ont men ibland kan jag vara kinkig så jag tänkte inte så mycket på det. Spolade med kallt vatten och höll fingrarna högt så de inte skulle svullna upp. Tiden gick, min lärare försökte få tag på bandage för att hålla ihop fingrarna men ingen hade, inte i hela sporthallen, det förstår jag inte?

Hursom så åkte jag tillbaka till skolan eftersom vi hade studieval den dagen, det gör bara ondare och ondare i långfingret, de andra är ungefär lika men när jag tittar på det så är långfingret stort som ett hus och knallblått så jag åker till röntgen på akuten då. Sitter där i fyra-fem timmar får träffa några läkare under tiden och det slutar med att jag går därifrån med tejp, stöd, hårt bandagerunt två fingrar som jag ska ha i två-tre veckor. Långfingret fick jag en ganska stor spricka i, inre blödningar och någonting med ledband. De andra var bara stukningar, så nu ska jag gå runt såhär ett tag. Lite störande är det, kan knappt sätta upp en tofs och heller inte knäppa byxorna utan att det ska ta jätte lång tid. Jag vet inte hur lång tid det här inlägget har tagit. Haha, men såhär går det ibland. Jag måste säga att det är inte så jädrans snyggt heller att gå runt med ett enormt stort blått finger, men bandaget är väl inte osynligt det heller. Nee usch. Haha. Hoppas er gårdag var bättre än min?

Ska ut med E och powerwalka snart, först ska jag äta middag snart, närmare bestämt om en fem minuter. Jaja, vi hörs senare ikväll i allafall. Puss och Kram!

H&M

image322image323

Jag och älsklingen som H&M modeller<3

H&M

image322image323

Jag och älsklingen som H&M modeller<3

i love shoes

image318 image319image320image321

Det här är bara fyra av alla de som ska inhandlas iår:)

boring

Guud jag är så uttråkad, har precis kommit innanför dörren liksom efter en sketjobbig dag i skolan och jag är redan uttråkad, usch, det är trist väder ute, ganska kyligt, men ingen snö såklart. Skit det här är tråkigt.

Ashley Olsen och Jared Leto?

Nytt kärlekspar i Hollywood?

image317image316

the blue lagoon

Något jag verkligen ser fram emot att se, bänkar mig framför den i veckan eller i helgen:

tears in heaven




När jag hör den här låten så tänker jag på människor som lämnat oss alldeles för tidigt, precis som hans (Eric Clapton) egen son gjorde. Jag tänkter framförallt på några personer som lämnat mig och livet alldeles för tidigt.

När jag gick sista året i högstadiet kom vi tillbaka utvilade efter ett påsklov. Det var ganska skönt att komma tillbaka till skolan eftersom vi hade bara några veckor kvar till vi slutade nian. Det första vi ser är att flaggan är på halvstång. Vi kommer in och en klasskompis till mig, A börjar sjunga Ja må han leva för C som fyllde år den dagen. Vår spanska lärare kommer i korridoren och tystar ner A och säger med halvdålig svenska; Danne har dött. Och sen rusar han därifrån. Vi förstår aldrig riktigt vad vår lärare har sagt men vårt grubblande fick strax därpå ett svar. Dannes fru kommer ner för trappen (som också var lärare på vår skola, precis som Danne) rakt mot oss, man ser tårarna i hennes svullna ögon men ändå försöker hon ge oss ett leende. Jag kommer ihåg hur jag inte hann tänka utan bara sprang fram till henne och stod och tittade på henne med tårfyllda ögon jag med. Hon sträcker fram sina armar och kramar om mig, hårt och länge. Hon säger åt mig att jag inte ska vara ledsen utan att han gick bort lugnt och inte ett dugg smärtsamt.

Det går ett tag och jag ser F komma upp för skolgården in mot huvudbyggnaden. Hon ser mig genom glaset, hon ser att jag gråter och jag gick ut till henne och kramade om henne, och berättade. Hela skolan var i sorg. Jag höll mig till F hela dagen och trots sorgen så fick vi ta hand lite extra om E. Alla mådde självklart uselt men E hade ett riktigt speciellt band med Danne, och jag hade aldrig under tre år sett han må så dåligt. Vi hade minnesstund för honom några dagar senare, och Tears in heaven sjöngs av E och A. En kille hade gjort om Jag vill ha en egen måne och sjöng om Danne. Det går inte att beskriva Danne som person med ord. Man måste ha träffat honom för att förstå hur underbar människa han var. Utan hans hjälp hade jag aldrig klarat mig igenom högstadiet, det är en sak som är säker. Han var en underbar människa och vi saknar dig, något enormt. Jag hoppas du har det bra där du är.

När jag gick i mellanstadiet fick min älskade gudmor Monicka cancer. Nästan två år senare, gick hon bort. Jag klarar inte ens av att skriva om allt det här, det är flera år sen allting hände men jag gråter fortfarande lika mycket varje gång jag tänker på henne, och det är ofta. Jag har väldiga problem med att besöka Monickas grav. Jag tycker det är så jobbigt, men ibland, framförallt förrut så brukade jag gå dit när jag mådde dåligt. Jag satt bara där, ofta i spöregn och pratade med mig själv och hoppades på att hon skulle höra mig. Jag förstår inte varför just hon var tvungen att bli sjuk.

Några år innan det gick min 6-månader gamla kusin bort. Matilda, hon hade för stort hjärta så hon fick inte stanna på vår jord särskilt länge, utan fick åka nästan direkt upp i himmelen och ta sin plats som ängel där, och nu vakar hon över lillebror och storebror.


Det är inte rättvist allt som händer. Världen är grym men vi måste leva med det. Förhoppningsvis så kommer medicinforskningen om några år ha hittat botemedel som faktiskt fungerar. Och så många unga liv kommer inte behöva försvinna.

En deppig dag

Idag är en sån dag då man bara vill krypa ner under täcket och stanna där ett ganska bra tag. Har inte en bra dag idag helt enkelt. Men ikväll är det Bröllopsfixaren på trean klockan nio så jag ska bara krypa ner framför den. Tycker den är så himla söt så det var planen i allafall. Blev ingen yoga idag, ville inte gå utan E och hennes vovve har ju fått valpar och ena valpen dog inatt, så hon mådde inte så bra och hade inte sovit så mycket, och jag kände inte för att rusa iväg själv på p-yoga, inte riktgit än, kanske när jag lärt mig alla positioner utantill och så. Tycker så synd om E, vi visste redan att valpen inte mådde bra för han har inte ätit någonting men inte att det var så illa. Slutade äta helt bara...

Har beställt mat på VallaThai så ska åka dit snart och hämta det. Jag älskar Thaimat men jag åt en jätte sen lunch så jag är fortfarande proppmätt. Jaja, vi får se lite. Nu sitter jag och tittar på Canadas next topmodel faktiskt, aldrig sett det. Tycker det är så himla roligt när de ska gå catwalk och så, vissa kan verkligen inte och andra kan superbra. Haha. Gick med M en bit hem idag, behövde komma ut lite kände jag. Men vi hörs lite senare då, nu börjar det snart igen. P & K!

image315
Jag har den boken, den är faktiskt grym på en sån här dag, fick den av mammsen för några år sen

bråttom

Idag har det blivit sovmorgon och det var väl värsta tänkbara dag för det. Har så himla mycket att göra. Jag ska städa överallt, tvätta säkert tre maskiner och handla träningssaker innan klockan fem. Jag har två och en halv timme på mig. Det  här funkar inte, sen ska jag ju hinna äta också innan p-yogan och det borde jag göra typ nu för att det inte ska bli fel. Aja, jag måste sätta igång nu, vi hörs sen, Puss!

the big storm is here

Nu har stormen kommit in över vår lilla kommun, man hör verkligen när vinden slår mot husväggarna, jag måste säga att jag tycker att det är rätt så mysigt. Men samtidigt lite obehagligt, har varit i stan med E nu och det gick knappt att vara ute. Vi sprang från en affär till en annan kändes det som. Ikväll blir det i allafall till att vara inne, antingen om jag och M bara ska vara hemma och kolla på film eller om vi åker till J och E och tittar med dem, det vet jag inte vi får se lite. E har blivit mormor förresten, hennes hund har fått två valpar som är hemma hos dem nu, har bara sett bilder men jätte söta är dem! Nu ska jag knarka värktabletter, ont i maagen! Men men, ni får ha det bra så hörs vi sen, Puss o Hej!

image314

tävling tävling tävling

image313

http://hsomihg.blogg.se/1200698631_191_08_tvling_.html  

Galet fintarmband som jag verkligen vill ha. Jag ska ut och resa en del så jag har inga pengar att göra någonting för. Hela min ekonomi går till att spara, och jag sitter och dreglar över många saker på cocoo.se just nu. Tex. Bamboo örhängena OCH tro det eller ej men det här läckra armbandet som Hannah "lottar" ut med en tävling. Oh give it to me!



Dagens

Ryan Reynolds


image312

När blir irobot verklighet?

Det här är ju inte klokt egentligen. Alla har sett filmen Irobot, alla vet vad som händer i filmen, världen tas över av robotar som kan tänka som människor, robotar blir elaka, världen går under ungefär. Vi vet vad filmen går ut på i allafall.

Det finns människor som på fullaste allvar jobbar med att bygga robotar som kan tänka som människor, läsa, prata osv. Alla funderar ju över framtiden och alla har sina förväntingar om den och jag är bombsäker på att om det byggs robotar som kan tänka, prata och agera som människor så finns det ingen framtid för oss! Robotar kommer att utplåna vår värld. Den person som lyckas uppfinna roboten kommer att utplåna vår värld. Vi behövs ju knappt längre redan, robotar gör många människors jobb. Var har arbetskraften från människor tagit vägen? Ni tycker förmodligen att det låter sjukt, men tänk er själva, vi kommer inte behövas sen. Irobot kommer bli  verklighet. Vad har hänt år 2050? Var i historien är vi då? Vi är snart en utdöd befolkning som har en stor betydelse i historian, men vad händer sen...?

 

lördag

Godmorgon Godmorgon, har suttit här i en timme nu och pluggat geografi, ska se till att få det här klart nu, men det är så svårt att ta fram fakta som folk faktiskt kan tänka sig att betygsätta. Haha, annars är det mest bara riktigt ointressant smörja. Jag ska snart in till staden också med E och handla lit saker till yogan och gymet, lite kläder, en y-matta och så. Igårkväll, bara hemma hos K, vi var bara några stycken, kanske sex personer tillsammans, men det var jätte trevligt faktiskt, Har inte ätit frukost ännu så jag tänkte göra det snart, och sen tänkte jag kanske ta en liten lunch inne i staden. M är och tävlar hela dagen så jagska nog bara spendera some time med E faktiskt. Kvällen vet jag inte, inga planer ännu. Men vi hörs, ha det jätte bra. Puss & Kram!

sliten sliten sliten

Sorry för igår, jag hade en heldag med rusningstrafik så jag däckade direkt när jag kom hem, skola och pluggande hur länge som helst, virra runt, doktorbesök, hem, duscha, gå, yoga, hem sova. Det var hektiskt, så idag är jag ganska utvilad men fortfarande ganska sliten. Nu ska jag till gymet, sitter och äter müsli, typ. Fullkorns Start. Skiit gott! Hmm, nje jag hinner inte skriva så mycket nu men  jag ska till skolan sen poch då kan jag skriva en hel del kanske, om jag får tag på någon dator, orkar inte ta med min. Så vi hörs kankse sen, Puss &  Kram!

Vår värld är besatt av de anorektiska idealet

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja det här; Men vad hände med tiden när kvinnor skulle ha lite uns på kroppen och vara kurviga? Vad hände med stora vackra kvinnor? När man skulle vara stor och formad för att det skulle synas att man var gift med en rik man? När dog idealet ut? Förmodligen när Twiggy upptäcktes? Jag säger ingenting ont om henne, hon är en av de vackraste kvinnorna som finns men hon var ju definitivt undernärd, det finns det ingen tvekan om.

Men nu, var är världen påväg? Allting ska vara size zero och kvinnor ska vara såpass smala så de blir av med menstruationen, de ska ha svårt att få barn. Deras vilopuls ska ligga runt trettio för att de skavara attraktiva? Varför ska det vara så? Vår värld har blivit besatt av det anorektiska idealet. Det är ett under att kvinnor som Nicole Richie i det läget hon var i ens kan bli med barn. Och jag kan inte förstå var människor ser det vackra i ett vandrande skelett? Jag har själv som de flesta vet ett vandrande skelett till vän. Jag mår dåligt varje gång jag ser henne. Tanken på att hennes organ bara kan lägga av och att hon faktiskt kan dö när som helst, den finns där. Den ligger där och vilar i hjärnan. Förstår folk inte vad de gör mot sina nära och kära? Förstår de inte vad de håller på med. Det är illa nog att förstöra sitt eget liv pga att man låter bli att äta och tränar dygnet runt. Men de förstör ju faktiskt andras liv också. Den här sjukdomen är något kända kvinnor/män strävar efter och jag kan inte förstå varför. Jag vet att det är sjukdomen som styr hjärnan en hel del men de VILL vara anorektiker, det är det jag inte förstår! Vad är det som händer, var ska världen ta vägen? Vår befolkning kommer ju dö av svält! Det här är bara sjukt.

image308image309
image310image311

dagsför en lista

Stulen av Mini

Vad heter du: Cecilia    

Var bor du: Stockholm

Hur gammal är du: 17 år

När fyller du år: 20 Juni

Var i världen vill du åka:  Australien & New York

Hur många syskon har du: En syster

Vilka skor använder du: Alla möjliga, just nu ett par mysiga vinterstövlar

Är du kär: Ja

Är du i ett förhållande: Ja

Hur länge isåfall: Mer än ett år

Hur många timmar sov du i natt: 6 kanske

Vilken är din favoritlåt: Det måste vara Bed of Roses

Vilken bok läser du just nu: The Golden Compass, hade inget val

Vilken är din favorit serie på tv: Följer ingen speciell, men jag har förväntningar om Gossip Girl

Vad har du på dig: Det vill du allt veta va?

Favorit snabb mat: Faktiskt, det beror på.

Favorit dricka: Vatten, nypressad apelsinjuice, te!

Vad jobbar du med: Stickjobb och barnflicka:)

Vad gör du när du inte jobbar: Pluggar, tränar

Vad har du för hårfärg: Brun med ljusare slingor

Vad kallar dina vänner dig: Cissi för det mesta

Hur hade dina vänner beskrivit dig: Skrattet

Vilken linje gick du på gymnasiet: Idrott & Hälsa går jag nu

Festar du för ofta: Tycker jag inte

Öl eller sprit: Hellre cider

Ute klubbar eller hemma fester: Hemmafester

Vad åt du senast: Middag

Vad klarar du dig inte utan: mina tuggummin

Har du husdjur: Dammråttor

Vilken sko storlek har du: 37/38

Har du långt eller kort hår: mellan, två dec längre än axlarna?

Tack och Hej!


sorry

Jag måste spara alla papper på bloggen för tillfället. eftersom det inte går att spara eller skicka till mail på bibliotekets datorer. Just so you know

skolarbete

Flaklavin [redigera]

En flaklavin uppkommer när snö kommit i olika omgångar under säsongen och flera lager av snö ligger ovanpå varandra. USA är ett land som årligen drabbas av många laviner, uppskattningsvis mellan 7000- 10 000. I en lavin lossar snön från en brant sluttning och störtar ner i närmaste dal. Laviner utlöses när det övre snölagret har blivit så tjockt att det lossnar av sin egen tyngd. Den största faran är att hamna djupt ner i snön, då riskerar man att kvävas. Räddningsmanskap har långa, smala stänger, lavinsonder, som de sticker ner i snön. Även lavinhundar, som luktar sig till begravda människor, är mycket användbara. Varje år dör cirka 150-200 utförsåkare i laviner i Alperna.[källa behövs] I Sverige är samma siffra ungefär en åkare vartannat år.[källa behövs] En flaklavin kan komma upp i 200 km/h och krossa allt i sin väg.

Lavin

Att åka offpist är ett sätt att verkligen utmana ödet. När skidåkarna lutar sig ut över kanten kan lössnö utlösas och en lavin kan uppstå. Lavinerna kan bero på att den nya lössnö som ej har hunnit ta fäste i den gamla frusna snön. 

Ny, torr lössnö väger ca: 40-50 kg per kubikmeter. Men snö som har legat några dagar och förflyttats med vinden kan väga upp till 200 kg. Och om den är grovkorning och riktigt hoppackade kan snön väga 400 kg per kubik meter.

Skälen till att en  lavin utös kan vara många:

* Sluttningens lutning
* Snötäckets sammanställning
* Snömängden 
* Vinden
* Temperaturen

 Dom flest som omkommer i laviner har själva utlöst det som dödat dom.

Dom 2 största lavinerna

En av dom 2 största lavinerna i modern tid utlöstes den 10 januari. Klockan  var 18:13 och platsen var på toppen av berget Nevado Huascarah som ligger i Peru. Toppen är drygt 6000 m hög och lavinens brottkant var ca 3 km lång och mellan 10-20
meter hög. Runt 3 miljoner ton is och snö ösgjordes och på bara 7 minuter svepte den jättelika lavinen ner i Santadalen. Lavinens hastighet var på ca 130km/ h. Åtta byar utplånades och ca 3500 människor dog och över 10000 djur dödades.

Några år senare den 31 maj 1970 bröt en ny lavin ut från Huascaran Norte. 17 miljoner ton snö och is föll ner från en höjd av 4000 meter med en hastighet av 300km/h. Omkring 18000 människor omkom i byn Yungay. Lavinen var ca 3 km bred och mellan 12-15 meter hög. När det hände var det 14 tjeckiska alpinister i en expedition, och dom befann sig uppe på berget försvann utan ett spår.

Fakta/ lavinolyckor


*  I Sverige brukar det inte hända så mycket lavinolyckor

*  Under de senaste 30 åren har ett tiotal personer omkommit i den svenska fjällvärlden i samband med laviner.

*  Senaste olyckan inträffade den 7 mars 2000. Då en person dog.

*  I mars 1996 omkom två män i 30 års åldern vid Ansätten i nordvästra Jämtland i samband med telemarksåkning i offpist      terräng.

*  I Paznaudalen i  Tyrolen i Österrike omkom förra året 38 personer vid en lavinolycka.

*  I januari i år omkom 5 personer i Lyngen i Nordnorge när en buss vräktes i havet av en lavin.

* Information om laviner och var lavinrisker finns i hela landet kan man läsa om på hemsidan http://www.slao.se/ 

SNÖFLAKSLAVIN

Denna lavinen är den vanligaste formen av lavin och dödar också flest människor. Man kan se en ojämn brottlinje där lavinen utlösts som alltid orsakas av att lavinen liksom skärs av från sluttningen. När det händer lossnar block av hoppressad snö och rinner ner med en våldsam fart.


LÖSSNÖLAVIN

denna formen av lavin förekommer om snön är för våt eller för torr. Den startar alltid från en speciell punkt, ofta under klippor. Detta händer oftast vid temperaturökning.


SNÖDAMMLAVIN

Denna lavinen är inte så vanlig som dom andra. Den består av snö som virvlar upp i luften och bildas till ett stort moln som vräker ner från berget eller ev. annan utgångspunkt. Denna lavinen kan få en hastighet uppemot 450 km/h , denna lavin förstör allt i sin väg efter som trycket kan vara nära 100 ton per kvadratmeter. Grovskog, byggnader, broar, vägar allt förstörs.

En lavin olycka

Tisdagen den 7 mars 2000 utbröt en lavin i vid Riksgränsen. Ett extremt omslag med vindar upp till 30m/sek gjorde så att lavinen utlöstes. Det var under natten som orkanvindarna började. Stora mängder snö samlades i en låsvacka och en 50-75 meter bred hängdriva bildades. Runt 7 tiden på morgonen brast hängdrivan och lavinen bröt ut. Hastigheten var ca: 200km/h. Det första offret för lavinen var Fjällstugan. Stugan förstördes och snö fylldes helt. Huset bredvid träffades också och snö fylldes delvis. En person hittades med alvarliga frysskador och grävdes fram vid hal åtta tiden på morgonen. En man kvävdes till döds när snömassor från en lavin med en väldig kraft trängde in i en personalbostad. Det rummet som mannen låg i och sov blev helt fyllt av snö, ända upp till taket. Ingen trodde att mannen ens märkte det innan han dog. Direkt efter det rasande snöovädret hade slutat började sökandet efter 3 personer som befarades ha försvunnit i snömassorna.

En lavin olycka

Tisdagen den 7 mars 2000 utbröt en lavin i vid Riksgränsen. Ett extremt omslag med vindar upp till 30m/sek gjorde så att lavinen utlöstes. Det var under natten som orkanvindarna började. Stora mängder snö samlades i en låsvacka och en 50-75 meter bred hängdriva bildades. Runt 7 tiden på morgonen brast hängdrivan och lavinen bröt ut. Hastigheten var ca: 200km/h. Det första offret för lavinen var Fjällstugan. Stugan förstördes och snö fylldes helt. Huset bredvid träffades också och snö fylldes delvis. En person hittades med alvarliga frysskador och grävdes fram vid hal åtta tiden på morgonen. En man kvävdes till döds när snömassor från en lavin med en väldig kraft trängde in i en personalbostad. Det rummet som mannen låg i och sov blev helt fyllt av snö, ända upp till taket. Ingen trodde att mannen ens märkte det innan han dog. Direkt efter det rasande snöovädret hade slutat började sökandet efter 3 personer som befarades ha försvunnit i snömassorna.

Hur undviker jag att hamna i en lavin?


I anslutning till skidanläggningar används två slags skyltar för att varna för laviner. Skylten "Lavinområde" innebär inte direkt lavinfara, utan upplyser om att det kan förekomma mindre laviner i området. Åkning i området sker då på eget ansvar.


Skylten "Lavinfara" innebär att området är avstängt på grund av överhängande lavinfara. Skylten kombineras ofta med avspärrning. Den som struntar i skylten och undkommer med livet i behåll får liftkortet indraget och riskerar böter.


Åk aldrig ensam utanför markerade nedfarter eller lavinsäkrade offpistområden. Vid minsta tvekan eller osäkerhet - vänd tillbaka dit du kom ifrån. Välj istället lite flackare terräng där det finns stenar, träd och annat som binder snön.


Åk inte heller  i öppna, jämna och branta snöfält dagarna efter kraftiga snöfall, hård vind eller kraftigt stigande temperatur. Åker du kors och tvärs över hela sluttningen kan du utlösa en lavin genom att snötäcket skärs av. Åk istället i fallinjen (rakt ner) med korta, täta svängar.


Åk inte flera samtidigt i en sluttning. Då blir belastningen på snön större, och ni riskerar att utlösa en lavin. Åk istället en i taget. Övriga väntar på säker plats och håller uppsikt på den som åker. Lyssna efter ljud som kan tyda på sättningar i snön.


Att ta reda på aktuell lavinfara och lavinfarliga områden är en grundförutsättning. Fråga gärna pistörer, skidpatruller eller andra med lokal kunskap.

Laviner och "slough" är det skillnad på.

Slough är lössnö som släpper när du åker brant och denna snö begraver dig inte. Men den kan lika fullt svepa dig mot döden om du blir fångad i den under åkning. Åk som fan eller stanna stabilt och låt den gå förbi.

Sloughs är populära och coola inslag i skidfilmer.

Själv har jag sällan åkt i dessa lägen, någon gång och det var både en adrenalinkick och en skräck.

Laviner (flak) är  underliggande lager som brister och bildar en brottkant som skjuts iväg.  Dessa begravs man under. Lössnölaviner startar från en singlepoint och sprider sig. Dessa begravs man oxå under.

Jag skulle nog säga att det är så att man exponerar laviner mycket i dagens filmer. Bra eller dåligt?

1. Man kan i många fall se själva tensionslinjerna i snön före åkaren hamnar i lavinen. Jag gillar att kolla på skidfilm därför. För att se hur det ser ut där lavinerna går.....Bra. Mycket gratis erfarenhet i skidfilm. Risken är att sambon anklagar en för att ha Aspberger.

2. Dåligt: folk utan intutad eller inlärd respekt för snö och berg tror att det bara är att åka ifrån en lavin. Dels är det världens bästa friåkare som åker på filmerna, en nivå som man inte kommer upp i även om man sässongar några år i alperna (vare sig som åkare eller som linjeväljare) dels är det ju så att dom har en helikopter som filmar, som snabbt kan köra skadade till sjukhus etc. Villigheten att ta risker ökar nog då jmf med att vara på topptur i Akka eller Keb där det är sjukt långt till någonting överhuvudtaget.


studerande vs. Facebook vs. Blogg.se

Sitter på biblioteket nu, slutade skolan för ett tag sen men jag tänkte titta förbi här och plugga en sväng. Sitter med F och hon bara sitter och suckar för att jag bloggar just nu, ska hon säga som sitter på Facebook.

Jag hatar Facebook, visst kan det vara roligt att knyta gamla kontakter men det är bara skit. Jag skaffade mig en och tittade in titt som tätt i säkert två veckor men nej, inte min grej. Facebook är bara en ny playahead och playahead är en ny lunarstorm. Jag tycker inte om någon av de sidorna överhuvudtaget.

Ne, nu ska jag återgå tillmitt studerande, kommer hem lite senare någon gång, vet inte riktigt hur länge vi blir här, men vi hörs senare, Puss & Klem!

tisdag

Har haft en jätte lång tisdag och nu vill jag bara krypa ner och sova, och det är precis vad jag tänker göra. Träningen har satt igång rejält nu för mig och lilla E. Powerwalk idag i lite mer än en timme, gym imorgon bitti klockan nio, torsdag ledig från träning men då ska jag jobba, fredag gym igen. Shit! Jag hinner ju inte plugga, jag måste verkligen göra det i helgen, oh vilken rolig helg jag kommer få. Jaja, får se till att gå upp i tid bara och sätta igång direkt med allting så jag får det gjort, Nu ligger jag och kikar på CSI och det ska jag fortsätta med. Upp tidigt imorgon, så jag täntke ju sova snart också.

Någonting som jag verkligen måste lära mig det är att gå och lägga mig i tid, det blir ju itne bättre för att jag fastnar vid TV eller dator. Nej nu går det inte längre, hoppas ni haft en trevlig sag så hörs vi imorgon bitti kanske. Godnatt!

image307

tisdag

Morrn morrn, saknade att E inte skrev något igår på bloggen, såg ju fram emot att läsa vad hon skrivit ju. Igår fick jag smycken från www.cocoo.se Blev jätte glad, jag fick mitt efterlängtade peacearmband och ett halsband, och nu när jag fått de, kan jag kasta mig ut och beställa bamboo örhängen, haha.

Nej nu måste jag kila, ska göra mig iordning och så. Ha det så bra så hörs vi sen, Puss!

so long

Nu tänkte jag sova lite, somnade i soffan vid åtta tiden så jag sov till tio, och nu kan jag självklart inte somna om. Men jag får mig en sovmorgon imorgon, jag är ju så sjukt stel i kroppen, jag kan inte ens lägga mig ner utan att få ont så det känns inte som någon idé att idrotta imorgon bitti. Nej nu ska jag verkligen försöka sova, skulle vara skönt att få en hel natts sömn, Godnatt på er!

?Jag kommer aldrig...."

"Jag kommer aldrig, aldrig sära på benen för den här branschen igen, någonsin!" Säger Jenna Jameson och uttalar sig om att hon går i pension



image306
image305

Personligen så har jag väl tyckt att hon är rätt så skabbig, kan bero på yrket, men tittar man på bild nummer två så tycker jag bara att hon är otroligt vacker. Jag hoppas hon gör något av sitt liv nu, hon kan ju inte vara särskilt gammal.

Harlow Winter Kate Madden

image304

Nicole Richie och Joel Madden välkomnade en liten dotter i fredags. Nicole sa tidigare i en intervju att paret hade svårt att enas om ett namn till den lilla men bestämde sig till slut för Harlow Winter Kate Madden.

Varför Harlow?

"Det är en stor trend, speciellt bland den yngre generationen i Hollywood att hedra den äldre generationen med klassiska namn" berättar Pam Satran som är en av författarna till boken The Baby Name Bible.

Både Reese Withersoon och Ryan Phillippe, och Jason Priestley and Naomi Lowde döpte sina döttrar till Ava (Ava Gardner)

Greg Kinnear och hans fru Helen Labdon döpte deras dotter till Audrey (Audrey Hepburn) och Kevin Nealon och hans fru Susan valde att döpa deras son till Gable (Clark Gable)

Pam är nästan säker på att Nicole och Joel valde Harlow efter den berömda skådespelerskan Jean Harlow. Även skådespelerskan Patricia Arquette och maken Thomas Jane döpte deras dotter till Harlow.

"Harlow är ett häftigt glamour namn" avslutar Pam.

Dela kändis- och modeskvaller med andra: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.

ögongodis

Tänkte att ni får lite ögongodis så länge;

image301
Penn Badgley, numera aktuell i Gossip Girl

image302
BMW 6 serien -07

image303
Mattsvart Toyota Celica - Min drömbil

måndag

Hemma igen efter en lång dag i skolan med djävulsk träningsvärk i rygg, mage och nej fy fasen överallt typ. Och den har bara blivit värre med dagen. Ni fick ett litet inlägg från L idag på eftermiddagen. Det var väl intressant, mycket speciell tjej. Haha, men hon är jädrans rolig!

Händer väl inte så mycket mer idag, ska upp jätte tidigt imorgon så idag blir det nog bara att vara hemma med pappsen, mamma är ute med några tjejkompisar och äter middag och sånt, och hon brukar väl vara ute ett tag så ikväll är det bara jag och pop. Tänkte ta mig ett varmt bad efter middagen och försöka mjuka upp kroppen lite, jag är verkligen stel som en pinne. Nej, nu tänkte jag kila, ska ta det lite lugnt och bara slå mig till ro nu. Puss & Kram!

Drottningen gästbloggar

Hejhej jag sitter brevid min käraste vän cecilia som jag fick en mutta märkning av idag. Då blev jag oerhört glad och jag kramade henne glatt. För mutta märkt betyder riktigt mycke för mig.
Jag gjorde även världens misstag idag med att ta en aning förliten klänning idag även fast ettorna i skolan har klänning strax under rumpan blev det jag som natuligtvis blev utpekade ^^ Efter ett antal blickar och rop var det nog och skulden fick självklart min kära vän cecilia eftersom hon var närmast vid tillfällerna, to bad for her kan man säga men känner mig ändå ganska dum eftersom hon är en av dom som inte tyckte den var för kort.
Ja cecilia kan vara en riktig gosig tjej ibland med sitt gullegulle som alla älskar liksom mitt. Jag känner cissi genom min klass, vi går i S2B i Walthers gymnasium en ganska oseriös skola men det är väl den nivån på vi ligger i klassen speciellt vårt lilla "tjej gäng" som består av mig drottningen aka kleppto-britta, cecilia aka mytto-berta, fanny aka bitch-bertil, elin tattar-berit, sara aka mes-sara och andra wannabes. Vi är en riktig trevlig klass med mycket skratt som förgyller dom dystra vinterkvällarna. På sommrarna brukar vi äta pannkakor och dricka folköl på det berömda märtas där nästa hälften av maten består av fett men det är inte helt fel det heller! Att komma till saken är jag glad att jag kom i samma klass som henne mycket gos blire :) hare bra HEJ!


tävling hos kenza

Bloggerskan Kenza och smyckesshopen Cocoo.se har just nu en tävling som jag deltar i & skulle vilja tipsa er om! Man kan vinna superfina bamboo-örhängen! De finns i 3 olika former (runda, hjärtan & trianglar) & i 3 olika storlekar (S, M & L) och kostar 125kr, 145 kr eller 165 kr. Gå in på Kenzas blogg & var med och tävla du också! Dessutom så får ni 20 % rabatt hos Cocoo med koden KENZA, gället t.o.m. 24 januari

Söndagkväll

Nu är jag hemma från söndagens PowerYoga! Har varit det ett tag också faktiskt, farmor och farfar var här när jag kom hem så vi har pratat lite med dem, kollat på Singing Bee också såklart. Det var helt okej faktiskt. Kanske inte lika roligt som Så ska det låta, men nästan. Haha Sen har jag och pappsen spelat Need for Speed. Och nu har jag lagt mig lite till ro och kollar på D.E.B.S tror jag den heter.

Poweryogan var i allafall heter underbar, det var jätte roligt att vara med, helt toppen! Man fick träna andning och skitjobbiga positioner, men det blev nästan lätt efter ett tag. När man var klar med allting var man så lugn och harmonisk så det var nästan läskigt. Nu ska jag läsa Ellikas ( www.ellika90.blogg.se )inlägg för dagen tänkte jag, sen gå och lägga mig faktiskt, måste somna i hyfsad tid i allafall. Så vi hörs imorgon, Sköt om er. Puss!

söndag

Hej!

Står och lagar lite sen lunch/mellanmål till mig och M, så jag står faktiskt i köket och bloggar och springer runt lite. Ehm, jag ska gå hemifrån om ungefär lite mindre än två timmar, ska iväg på PowerYoga med E och pröva på det. Så nu blev det lite bråttom trots allt. Har en hel del grejer att göra, måste tvätta en hel del. Gårdagen var helt okej, var väl inte taggade för så mycket men det blev lite mer o ja, ni vet hur man kan ha det. Men jag kommer hem från Yogan vid åtta tiden skulle jag tro. Så vi hörs då, ska väl käka middag då också men ni får ha det så bra! Puss!

Volvo S60 T vs. Toyota Corolla Verso

Nu är jag tillbaka! Igår var jag och M på restaurang, en jätte mysig. Den vi skulle till var stängd fram till 18 Januari så vi gick runt och kikade lite och hittade sedan en, vi höll på att hungra ihjäl också så det var väl tur att det fanns en där. Den var jätte mysig faktiskt. OCH jättegod mat!

Sedan tog vi en liten sväng förbi Sergel och kikade vad det gick för filmer, och vi fick faktiskt biljetter till National Treasure nummer två då. Det var ju premiär på den igår och vi fick biljetter bara en tjugo minuter innan filmen började så det var ju trevligt. Jag har inte sett ettan men M sa att man inte behövde hänga med i något. Och den var bra, tycker jag. Spännande men ändå lite rolig.

Just nu har jag precis kommit hem, vi var och provkörde en bil imorse som pappsen funderar på att köpa, men NEJ! Den är inte fin!  Vi har redan en jätte bra, jag stödjer inte deras köp om de ska byta. Vi har en jätte fin Volvo S60 och det är bara töntigt byte alltså, en Toyota Corolla Verso eller något sådant hette den.

 

Nope, jag går inte med på det! Vår vackra pärla mot en stor jädrans kombi! Vi är liksom tre personer, Toyotan har sju säten! Onödigt. Jag har gått med på den nya Volvo S80, den är helt okej, men jag älskar min pärla. Inte sälja.

Jaja, har varit hos E nu i allafall, och hon har skaffat en blogg! Yeeaj! En till bloggtönt. www.ellika90.blogg.se
F är ensam nu, hon är omringad av bloggtöntar. Det jag tycker är så himla bra med att E har skaffat blogg det är att jag vet att hon inte kommer skriva som vanliga bloggare, hon kommer skriva när hon känner för det, när det finns något att ta upp osv. Kolla gärna in hennes! Hon har väl precis kommit igång men det är roligt ändå!
Nu ska jag skutta in i duschen och ikväll ska vi hem till F. Vet inte riktigt vad vi ska göra för något men vi får se. Vi hörs lite senare, Puss!

tävling hos julia och josefine

Just nu pågår det en tävling på en blogg som jag precis kikade in på, författarna är två tjejer på sexton år; Julia och Josefin och priset är ett fint litet kit med bronzing puder och så. 

Jag brukar själv inte vara med på tävlingar som anordnas på bloggar men nu var det så att jag blev lite sugen. Vad jag skulle göra var att länka till deras blogg och tävlingen då och motivera om varför just jag ska vinna;

Min motivering leder: I have no fucking clue! Haha, nej. Eller jo ärlig talat jag har ingen motivering, jag skulle vilja vinna, kikade lite på deras blogg, vissa inlägg var bra, andra var mindre bra men så är det på alla bloggar som finns. Inklusive min! Jag ska iaf åka till Magaluf i sommar med några tjejkompisar och då skulle det sitta perfekt med ett "Bronzinkit" Ligga på stranden hela dagarna, ut på krogen på kvällarna, det skulle sitta som smäck!

Därför vill jag vinna! Puss och Kram på er!

www.juliajosefine.blogg.se

äntligen fredag

Äntligen är det fredag och jag och M har precis kommithem från ännu en dag med studerande av ganska onödiga ämnen för tillfället måste jag påpeka, men så är det väl i livet antar jag. M fick panik när vi kom hem för att han inte hittade vårt playstation, det var lite roligt att se för att han var verkligen som en liten femåring innan julafton. Så nu spelar han Need for Speed förfullt.

Planerna för ikväll; Jag och M ska ut och äta middag på stan, Restaurang Drottninggatan heter den. Inte för dyr, jädrans god mat och ett litet mysigt ställe bara helt enkelt. Trevlig personal också, vi har varit där några gånger nu. Sen efter det tänkte vi gå och kolla om det går någon bra film på bio, det är ju inga höjdare som går nu precis, och jag har sett flera av de som är på nu så jag vet inte hur det blir med det. Men vi får se. Sen tänkte vi faktiskt bara åka hem och ha det skönt, slappa och ta det lugnt. Det var så länge sen det var bara jag och M, vi är bara ute med massa kompisar nu förtiden. Vi umgås inte riktigt själva, det blir mest tv-tittande och sen är det läggdags. Så det ska bli jätte mysigt ikväll faktiskt. Så jag vet heller inte hur mycket jag kan skriva ikväll, men jag ska nog kunna lirka in något, speciellt för dig J. Så du har något att göra ikväll om du bara blir hemma och inte får något sällskap. Men det tror jag nog att du ska lyckas få.

Ni får ha det så jätte bra så länge, tänkte hoppain i duschen nu, vi ska väl åka in mot stan framåt fem-sex tiden. Puss & Kram!

fredag

Godmorgon! Nu ska jag kila iväg till gymet. Jag hade den sjukaste drömmen inatt, jag mår typ fortfarande illa av den, nej jag kanske får tillfälle att berätta om den sen, Nu är det äntligen fredag igen i allafall, nu måste jag kila iväg, bussen går snart. Ha en bra dag, Puss!

secret window

Har precis kollat klart på Secret Window med Johnny Depp av Stephen King. Har faktiskt aldrig sett den förr. Men den var helt okej, och nu ska jag kanske kika på Sienfield om jag orkar, vi får se, men det skulle jag nog tro. Var jätte trött vid nio tiden och höll på att somna men sen ringde M o väckte mig, hehe. Så nu kan jag inte somna om, ska upp vid sju tiden imorgon också. Så det var ju synd att jag inte somnade förrut i allafall.

image297


Jag beställde lite saker från www.cocoo.se idag, jätte glad!!! Får se när det kommer nu då. Nu ska jag kika Sienfield, Puss & Kram och Godnatt tror jag!


so...how do we like her?

image295

image296

vi äter oss till döds

Vi äter oss till döds är en "dokumentär" som går på trean just nu som jag sitter och kikar lite på. Och ni som tycker att ni är tjocka, titta på denna! De här människorna har det jobbigt! De väger mellan 130 och 320 kg, Förstår ni? Världens fetaste man, Jonny 320 kilo!

De som väger 130 kilo, de är nästan för smala för en magsäcksoperation och stackars Jonny är nästan för stor, riskerna om han skulle opereras är skyhöga. Han skulle lika gärna kunna dö, som att bli bättre. Det här är bara hemskt att titta på egentligen, men ni tjejer, och killar för den delen. Är ni normalviktiga, ni vet att ni är det, kanske är lite mulliga. Klaga inte, snälla. Jag vet själv jag klagar också...Men, ni är felfria!  De finns människor som har det jobbigare, jag lovar er det!

image293

Det finns alltså även katter med grov fetma:p? Ganska söt tycker jag;

image294

uppdatering

Fanny är en tönt! Hon läser min blogg!!!!

Torsdag

Nu sitter jag på min första lektion idag, det är väl roligt. Sitter bredvid Johanna och mittemot Fanny. Vi sitter faktiskt och läser en väldigt speciell tjejs blogg. Och sitter och funderar på om hon kan vara seriös eller inte, och vi har tame fasiken inte kommit fram till något bra svar. Gå in själva och läs ni på www.sessanochco.blogg.se

Jag måste säga att det är väldigt roligt på något sätt att läsa vad hon skriver, eftersom hon gör det på ett så speiellt sätt. Hon har inte skrivit särskilt mycket men roligt var det!

Nu ska jag börja jobba lite med arbetet. Take Care!!!

torsdag

Godmorgon! Bloggen krånglade igårkväll så jag kunde inte skriva något då. Just nu sitter jag och äteer frukost, har en jobbig men kort dag framför mig så jag måste även ha med mig ett litet äpple idag om jag inte ska bli tokig vid sista lektionen. Vi har nämligen bara lektioner innan lunch idag och en ganska sen lunch.

Men men, igårkväll så slingade jag håret just för att bli av med utväxten tyckte jag. Och resultatet blev väldigt nära vad jag hade tänkt mig faktiskt så jag är nöjd. Utväxten syns ju självklart fortfarande lite men nu har jag lite slingor i en nära färg till den, sådet här blir bra.

Idag ska jag jobba efter skolan, barnvakt idag åt de små bebisarna. Det var ju ett tag sen nu så det ska bli skönt och roligt att komma tillbaka till vardagen och se hur alla har haft det under lovet. Nej nu ska jag snart iväg till skolan, eller nje en timme, men jag har massvis att göra nu. Så hoppas ni får en jätte bra dag, Puss & Kram!

Hello

Hemma igen, efter ännu en dag i skolan. Än så länge är det lugnt och ganska skönt, har bara kollat på film idag i skolan. Köpte lite slingfärg påvägen hem så jag tänkte fixa håret lite. Min utväxt är ju så grotesk så det finns inte och den blir ju inte bättre ju längre tid det går, vilket innebär att jag måste färga håret minst en gång i månaden, så jag tänkte att om jag lägger i lite slingor blir inte utväxten så brutal. Men lat som jag är så har jag inte orkat fixa än.

Jag har precis städat kylskåpet och det behövdes ju kan man säga. Så nu har jag slagit mig till ro, vid teven. As usual!! Det är ju massa gamla avsnitt av O.C på nu, så man måste ju.

Ska ut och övningsköra sen, så vi hörs lite senare, Puss!

Kvällsmys

Nu kom jag hem från min "powerwalk" med Ellika och Tequila. Det blev väl kanske inte direkt den snabbaste walken men vi gick fort och det va jätte härligt, ganska dåligt väder men så kan det blii Sverige, det har vi ju lärt oss under de senaste åren som gått.

Nu tänkte jag hoppa in i duschen och ha lite hemma spa sen, ska fixa lite med håret, huden, massa krämer och shit, och sen såklart fixa naglarna, haha. Har köpt hårinpackning och saker från Sunsilk ( vi får se hur bra det är )och också ett fransk-manikyr-set och jag är sämst på att göra det sälv, så vi får se om det kommer upp en liten bild sen på mitt förmodligen misslyckade försök som kommer till att genomföras snart. Har inte så långa naglar för tillfället, men vi får se om det går. M är inte här ikväll så jag får roa mig själv idag, och då passar det ju perfekt med en sån här kväll! Så vi hörs lite senare då! Puss och Kram!image291image292

första dagen i skolan

Hemma från första dagen i skolan! Jag hade ju bara tre lektioner idag så det var ju inte så farligt, men det känns ju att man har varit ledig ett tag om man säger så. Men som sagt det var helt okej. Just nu sitter jag bara och kollar på TV. Ska ut och powerwalka med Ellika idag faktiskt, haha. Och vovven såklart, lika bra så hon får motion ju!

Känner att jag verkligen måste boka tid hos Lotta nu, en naprapat. Min rygg tar dö på mig, har gjort det extra mycket senaste veckorna men jag är ju så lat så jag orkar ju inte ens ringa. Nej, skulle behöva massage och knäcka ganska rejält i kotorna.

Ja, har inget intressant att skriva nu så jag ger upp. Men jag hittar nog på något senare, Puss!

sleep tight

Nu har jag varit uppe alldeles för länge igen, men som tur är så behöver jag inte gå upp förrän vid halvtio-tio någon gång där... Nu ska jag i allafall gå och lägga mig tänkte jag. Är trött och lite småsjuk faktiskt. Men ska ändå bli jätte skönt att komma tillbaka till vardagen. So, sleep tight & goodnight!

lista

2007 - efteråt

1. gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Förmodligen
2. höll du några av dina nyårslöften? Jag tror inte jag gav några
3. blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nope 

4. dog någon som stod dig nära? En bekant men ingen vän.
5. vilka länder besökte du? Bara Sverige och Norge

6. är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? Jaa.

7. vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas? 8/7-07

8. vad är det bästa som hänt dig år 2007? Hmm, svårt. Jag vet inte.

9. största misstaget?
10. har du varit sjuk eller skadat dig? Både och
11. bästa köpet? Oj, Ne du jag vet inte, är så himla många

12. vad spenderade du mest pengar på? en heldag i Oslo

13. gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket
14. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? Alla äckliga TokioHotel låtar, jag hatar dem! De är överallt
15. var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare måste jag nog säga
16. vad önskar du att du gjort mer? Umgåtts med vännerna.  
17. vad önskar du att du gjort mindre? Va på dåligt humör.
18. hur tillbringade du julen? hemma hos mamma och pappa med hela släkten

19. blev du kär i år? I början av året och slutet på 2006 var jag nykär ja. Fortafarande lika kär!

20. hur många one night stands? Vad är det för fråga?
21. favoritprogram på tv? Extreme HomeMakeover. Haha

22. hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? njä, hata är ett starkt ord...
23. bästa boken du läste i år? Hm, ja du. Vet inte

24. största musikaliska upptäckten? Non
25. något du önskade dig och fick? Jaa, en hel del.

26. något du önskade dig men inte fick? Haha, jaa. ;)
27. årets bästa film? Underbara älskade, var det 2007?

28. vad gjorde du på din födelsedag 2007? Umgicks med nära och kära

29. de bästa nya människorna du träffade? Njä, vet inte. Några nya från gamla kompisar typ

30. hur skulle du beskriva din stil år 2007? Jädrans massa sköna kläder, gärna oversize, mysiga tröjor!

31. vad fick dig att må bra? familjen, vännerna och M

32. vilken kändis var du mest sugen på? Johnny Depp

33. vem saknade du? Systern...

34. favoritmånad? Juni & Jan/Feb

35. finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Oh yes!

En liten lista som jag fick ifrån www.lottisin.blogg.se Medan jag gjorde den här listan, alltså fyllde i då. Så märkte jag verkligen vilket uselt jädrans minne jag har! Guldfisk. Haha, flera av frågorna satt jag riktigt länge, och vissa kom jag inte på svaret alls på. Haha


gynning

I don't give a shit about what people say; Carolina är cool, I love her!

image290

vad händer under 2008...?

  • Inser att vi bara har lite mer än ett år kvar till studenten
  • Firar förhoppningsvis två år med M
  • Sälen med nära och kära 23 februari - 1 mars
  • Syster fyller år
  • Firar 17 Maj i Norge
  • Åker förmodligen och hälsar på syster ett x antal gånger
  • Skolan slutar i början av Juni
  • Midsommarafton som då är min artonårsdag firas med stor fest
  • Magaluf med Ellika, Fanny & Linn 8-15 August
  • Höstlovet kommer
  • M fyller nitton
  • Julen kommer
  • Nyårsafton igen och då är det dags för en ny lista!

Vad hände under 2007...?

  •  Trysil 1 vecka med M och hans familj
  • Underbar alla-hjärtans-dag
  • Kroatien 2 veckor med M
  • Firade 1 år med M
  • F och K gjorde slut
  • Fick ett nytt jobb
  • Jätte mycket pluggande
  • Övningskörning
  • Ingen Teneriffa-resa
  • Magaluf resa bestämd
  • Magaluf resa bokad
  • Nyårsafton hos Jon
  • Många lyckade kvällar med vännerna
  • En perfekt midsommarafton med vänner
  • E och J träffades! 


 



mistake number 49878

Nu känner jag mig lite ond igen, jag sa att jag skulle börja om och skriva en himlans massa nu. Men så blev det tyvärr inte. Sorry. Men såhär ligger det till, sen nyårsafton har jag varit så trött och hängig, humöret har gått väldigt mycket uppochner och jag har bara inte orkat att tänka på bloggen. Men idag har det varit bättre, jag är väl kanske inte piggare, men jag tänkte ta en promenad om ett tag och få igång kroppen också, kanske går ut och springer eller något liknande, vi får se lite. Imorgon är det tillbaka till vardagen, då börjar skolan. Inga kommentarer  där. Ser inte fram emot det så mycket men så jobbigt ska det inte bli. Det har varit riktigt skönt att fått vara ledig. Men nu blir det rivstart, skola imorgon, jobb på torsdag, prov nästa vecka, tio tusen inlämningar, ja you name it. Det står heller inte något om idrotten imorgon bitti så vi kanske börjar efter lunch? Skönt!

Idag har jag inte så himla mycket. Varit med M hela morgonen ch hela dagen, tog en tur till Täby Centrum för att fixa lite saker, och där stötte vi på E. Ja, pappsen kom så åkte vi och handlade och sen var det dags för mig att köra bil. Det gick väldigt bra den här gången, har problem med att backa in på vår uppfart bara. Men det ska man väl lära sig det med.

Jag missade Victoria Secret visningen i går! Skit, jag har inte missat den på jag vet inte hur länge...Men förhoppningsvis kommer reprisen snart, Någon som vet?!?
Jag och Ellika var nämligen på bio och såg Saw 4. O vi var bara frustrerade när vi gick därifrån, visste inte om vi gillade den eller inte, blev lite besvikna också, ja ni som sett den ni vet. Ska inte avslöja något nu.

Jaja, just nu, har ätit lite middag, kollat runt lite på Kenzas och Stinas blogg, har missat en hel del, men det blir bara roligare nu, då har man en del att läsa. Jus nu kikar jag runt på youtube. Hittade en video på Stinas blogg om photoshop och hur mycket det går att göra med det programmet. Helt galet, så jag kollar lite på sådana nu. Hoppas ni haft en bra dag i allafall, vi hörs lite senare!! Puss& Kram!! 

I'm back

Okej, nu gör vi såhär. Vi hoppar helt enkelt över dagarna som gått och börjar från start igen, nu. Eller inte från start men vi glömmer bara dagarna jag inte skrivit, Okej?

Idag har jag varit med M ett tag, sen fikat med flickorna, pratat massa struntprat och lite mer allvarliga saker såklart men inte mycket. Sen åkte hem, åt middag, och tillbaka in till stan för att gå på bio. Jag, F, A och Z. Såg någon thriller. Tror att den hette Stranger Inside eller något liknande, med Jodie Foster. Så heter hon va? Ja, bra var den iaf. Hade aldrig hört talas om den, men den var riktigt bra.!

På lördag ska vi ha en mini nyårsafton igen. Ligger till såhär att O var hemma och var magsjuk på nyår så han missade den. Stackaren. Så vi ska ha en till och ska samtidigt passa på att fira lilla Linn som fyller år på söndag! Så det ska bli trevligt. Imorgon ska jag hjälpa min far med lite jobb tror jag. Annars vet jag inte. M har varit på Tegel ikväll så jag får sova ensam inatt. Men så går det ibland. Det var väl lite mitt fel, orkade inte vänta på honom, och båda ska upp tidigt imorgon. Men, nu sitter jag och tittar på Vip. Skitserie rent ut sagt, men ganska rolig ibland, haha. Det står under Action serie men det är tame fasiken omöjligt, det måste vara en komedi! För tillfället blir de jagade av utomjordingar och kom igen, Pamela Anderson, Nej, inte seriös.

image289


Jo, idag har jag också fått höra hur töntigt det är att blogga. Det var trevligt att höra, fick ganska mycket kritik. Men helt ärligt, största anledningen till att jag skriver är helt till min egen fördel. Mest för att komma ihåg vad jag gjort, vad som hänt under dagarna osv. Så ärlig talat; I don´t give a shit about what people say! Alla får tycka vad de vill. Min blogg är en öppen dagbok för mig och mitt guldfiskminne, och såklart de som tycker att de är skoj att läsa, tex J. Min  trognaste läsare, är stolt över honom! Haha. Men men, ha det bra, vi kanske hörs lite senare om jag inte kan sova. Puss & Kram!

förlåt för dålig uppdatering. lovar att skärpa mig!

Förlåt att jag inte skrivit och jag hinner tyvärr inte skriva nu heller. Hoppas ni har haft ett jätte bra nyår! Jag ska uppdatera lite om mitt så fort jag fått bilderna, nu är det bara plugg som gäller. Inlämningar osv. som ska vara klara när vi börjar igen nästa vecka. Men jag lovar att sätta igång och blogga mer, Imorgon! Godnatt!

RSS 2.0