sex & relationsdag

Idag har vi haft temadag i skolan, sex och relationer. De kallade allting för "Team Love Boat". Dagen resulterade i att vi har pratat mycket om just relationer, inte så mycket sex dock men lite där också. Jag måste säga att det var spännande att få höra mycket av de andras åsikter och tankar kring saker som; Var går gränsen för otrohet? Var går gränsen för våldtäkt osv. Enligt svensk lag defineras våldtäkt med att någon använder våld eller hot för att utföra en sexuell handling mot en annan människa. Men för mig och för många andra människor så går gränsen mycket tidigare än vid våld. Det behöver inte förekomma våld för att det ska vara våldtäkt. Det räcker att någon säger nej och den andre parten gör något mot dennes vilja.

Jag kan säga att id blev jag riktigt förbannad på en person i min skola när vi fick höra ett utkast ur en berättelse om en tjej som blivit sexuellt utnyttjad mot sin vilja. Då berättas det att efteråt ringer den här tjejen till en kompis och berättar allting och går sedan till polisen tillsammans och anmäler detta dagen efter. Frågan var där, hur skulle du göra om en av dina kompisar hade ringt till dig? Varav den här personen kläcker ur sig "Men jahapp kul för dig då, det är väl hennes jävla problem, man kan ju inte anmäla någon efter bara en sida av historien"

Jaha, tänker jag då? Så den här personen har blivit sexuellt utnyttjad mot sin vilja men kan då inte polisanmäla förrän våldäktsmannen själv kommer ner till stationen och berättar sin sida av historien? Den här personen har ju fortfarande råkat ut för något mot sin vilja!!!

Nu är det tyvärr så i det här samhället att polisanmälningar utnyttjas lite fel ibland. Det har kommit in många anmälningar som sedan visat sig att den här personen då som blivit utsatt bara gjorde detta för att hon/han ångrat sig efter eller något liknande. Det är ju jävligt tråkigt att det ska behöva gå så långt att man då anmäler någon för våldtäkt? Varför inte bara stå för sitt misstag?

Vad skulle ni själva ha gjort om eran kompis ringer till er och berättar att hon tex. blivit sexuellt utnyttjad mot sin vilja, våldtagen mm? Även om det kanske inte finns så mycket man kan göra elelr säga så kan man väl i allafall stötta sin vän genom att lyssna bara, så denne får prata av sig lite? Eller vad säger ni?

Nej, det har varit mycket debatter i skolan idag kan jag ju säga. Alla får ju självklart ha sina egna åsikter så länge de står för det de säger osv. Men som sagt, det har varit spännande att höra så mycket olika tankar kring ämnet idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0